• تاریخ انتشار : 1403/07/06 - 09:57

تحول در زیرساخت‌های شبکه دانشگاه

راه‌اندازی سرویس VPLS در دانشگاه علوم پزشکی تهران

به گزارش روابط عمومی مرکز آمار و فناوری اطلاعات سرویس VPLS (Virtual Private LAN Service) با هدف بهبود و ارتقاء زیرساخت‌های شبکه‌ای دانشگاه راه‌اندازی شد. این سرویس جدید امکان اتصال امن و پایدار بین شبکه‌های مختلف دانشگاه را فراهم می‌کند و بهبود قابل توجهی در سرعت و کیفیت ارتباطات داخلی ایجاد خواهد کرد.

دکتر سید احمد رضائی، مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، در خصوص راه‌اندازی این سرویس اظهار داشت: “راه‌اندازی سرویس VPLS گامی مهم در جهت ارتقاء زیرساخت‌های فناوری اطلاعات دانشگاه است و به ما کمک می‌کند تا خدمات بهتری به بیماران، دانشجویان، اساتید و کارکنان ارائه دهیم. این سرویس با همکاری شرکت مخابرات و استفاده از خطوط فیبرنوری راه‌اندازی و جایگزین سرویس اینترانت خواهد شد.”

مدیریت فاوا برای ارائه سرویس به واحدهای زیرمجموعه یک شبکه ارتباطی بزرگ و پیچیده دارد که ترکیبی از ارتباطات فیبرنوری اختصاصی، فیبرنوری استیجاری مخابرات و ارتباط بی‌سیم است و این سرویس‌ها در حوزه‌های درمانی، بهداشتی، آموزشی، پژوهشی و اداری مالی با بهره‌گیری از سامانه‌های تخصصی خود ارائه می‌شوند. در راستای توسعه دولت الکترونیک و ارائه خدمات نیاز است تا علاوه بر سامانه، یک ارتباط مطمئن، پرسرعت و امن وجود داشته باشد که با راه‌اندازی سرویس VPLS این امکان فراهم می‌شود. سرویس VPLS از سرویس‌های جدید شرکت مخابرات بوده و در کنار سرویس‌های قدیمی‌تر مانند MPLS و اینترانت ارائه می‌گردد.

از حدود دو سال گذشته مدیریت فاوا دانشگاه طی مکاتبات متعدد و جلسات حضوری با شرکت مخابرات استان تهران پیگیر راه‌اندازی سرویس‌های جدید مخابراتی مانند ارتباطات فیبرنوری PTP و VPLS بود که در این راستا خوشبختانه این سرویس‌ها برای تعدادی از واحدهای تابعه دانشگاه (بیمارستان‌های امام خمینی (ره)، مرکز قلب، یاس، ضیائیان، داروخانه 13 آبان، دانشکده دندانپزشکی پردیس بین‌الملل) راه‌اندازی گردیده و برای سایر بیمارستان‌ها و واحدهای تابعه که دارای ارتباط مخابراتی هستند نیز بزودی راه‌اندازی خواهد شد.

VPLS یک سرویس شبکه خصوصی مجازی در لایه ۲ است که امکان اتصال چندین شبکه محلی (LAN) در مکان‌های جغرافیایی مختلف را از طریق یک شبکه IP یا MPLS فراهم می‌کند. این سرویس به صورت point-to-multipoint (P2MP) عمل می‌کند و ارتباطات امن و پرسرعتی را بین واحدهای مختلف دانشگاه برقرار می‌سازد.

از مهمترین محاسن VPLS برای دانشگاه‌ علاوه بر صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. ارتباطات امن و پایدار: با استفاده از VPLS، دانشگاه‌ می‌تواند شبکه‌های مختلف خود را به صورت امن و پایدار به یکدیگر متصل کند، بدون نگرانی از نفوذهای غیرمجاز.

۲. افزایش سرعت انتقال داده‌ها: این سرویس با کاهش تعداد hopها در مسیر انتقال داده‌ها، سرعت بالاتری را فراهم می‌کند.

۳. مدیریت آسان: دانشگاه‌ می‌تواند ساختار مسیریابی و تغییرات دلخواه خود را بدون نیاز به هماهنگی با سرویس‌دهنده اینترنتی انجام دهد.

۴. اتصال چند نقطه‌ای: VPLS امکان اتصال چندین شبکه LAN در مکان‌های مختلف جغرافیایی را از طریق یک شبکه IP یا MPLS فراهم می‌کند.

۵. انعطاف‌پذیری: این سرویس محدودیت‌های جغرافیایی را از بین می‌برد و امکان دسترسی به شبکه را از هر مکانی فراهم می‌کند.

این سرویس جدید با همکاری تیم‌های فنی و مهندسی دانشگاه و با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، از ابتدای مهرماه ۱۴۰۳ راه‌اندازی و بلافاصله چند روز بعد ارتباط واحدهای یاد شده برقرار شد. انتظار می‌رود که با بهره‌برداری از این سرویس، مشکلات مربوط به کندی و ناپایداری شبکه به حداقل برسد و کاربران بتوانند با سرعت و کیفیت بیشتری به منابع و خدمات دانشگاه دسترسی و ارائه خدمت داشته باشند.

• گروه خبری : اخبار اداره ارتباطات و شبکه زیرساخت,اخبار مرکز,ویژه دانشگاه
تدوین گر