رصد امروز و طراحی مسیر فردای دانشگاه
معرفی داشبوردهای مدیریتی مرکز آمار و فناوری اطلاعات در همایش مدیران اجرایی دانشگاه - 1403/02/25
در نشست مشترک مدیران معاونت توسعه با مدیران بیمارستانها و رؤسای اداری و مالی دانشکدهها؛ دکتر رحیم نیا سامانه داشبوردهای مدیریتی را برج مراقب دانشگاه علوم پزشکی تهران خواند. در این نشست مهندس کوروش محسنی معاون آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه به همراه تیمی از این مدیریت گزارش کاملی از (سامانه داشبوردهای مدیریتی) ارائه دادند.
به گزارش روابط عمومی مرکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه در نخستین دستورکار همایش مدیران اجرایی دانشگاه که به تاریخ سهشنبه 1403/02/25 در سالن دارالفنون سازمان مرکزی و به میزبانی معاونت توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه برگزار گردید پس از سخنان ابتدایی دکتر رامین رحیمنیا معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، معاون مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه به همراه رئیس و کارشناسان گروه تحقیق و توسعه فناوری اطلاعات به ارائه داشبوردهای مدیریتی راهاندازیشده توسط مرکز پرداختند.
در ابتدا مهندس محسنی معاون مرکز به احصاء محورهای لازم برای راهاندازی داشبوردهای مدیریتی (وجود منابع دادهای، تجمیع دادهها در یک انباره داده و همچنین ابزار نمایش داشبورد) پرداخت. به گفته ایشان اقدامات مرکز در راستای محور نخست طی دو سال گذشته مبنی بر تعویض و یکپارچهسازی سامانههای اطلاعات بیمارستانی (HIS) به رغم هزینهای که در ابعاد مالی، انسانی و زمانی مطالبه میکرد با جدیّت پیگیری و با موفقیت به سرانجام رسید به نحوی که در حال حاضر همه بیمارستانهای دانشگاه از یک سامانه اطلاعات بیمارستانی واحد استفاده میکنند.
بنا به گفته ایشان از آنجا که دریافت اطلاعات از سامانههای اطلاعات بیمارستانی برای راهاندازی داشبوردهای مدیریتی میتواند منجر به بروز اختلال در عملکرد آن سامانهها و کند شدن فرآیند ارائه خدمت به بیماران باشد مرکز فناوری اطلاعات در راستای دومین محور مورد اشاره، در قالب پروژه راهاندازی بانک اطلاعاتی همیشه در دسترس (HA) که با حمایت همهجانبه معاونت توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه انجام گرفت اقدام به راهاندازی یک بانک اطلاعاتی دربرگیرنده دادههای تمامی سامانههای مراکز درمانی در مرکز داده دانشگاه نموده و بانک اطلاعاتی مزبور با یک تأخیر زمانی حداکثر پنج دقیقه اطلاعات را از سامانههای بیمارستانی دریافت و تجمیع میکند. بانک اطلاعاتی مذکور علاوه بر اینکه این امکان را فراهم میسازد که اطلاعات مورد نیاز داشبوردها بدون تحمیل بار کاری بر سامانههای بیمارستانی قابل دستیابی باشد مضافاً میتواند یک پشتیبان مناسب برای دادههای سامانههای بیمارستانی در مواقعی باشد که اطلاعات به هر دلیل از دست رفته باشند. از دیگر اقدامات مرکز ذیل محور دوم نیز مهندس محسنی به یکسانسازی تعاریف و اعمال کدینگ واحد در سامانههای اطلاعات بیمارستانی و ایجاد رویهای واحد در ثبت دادهها توسط مراکز درمانی اشاره داشت.
مطابق گفته مهندس محسنی، داشبوردهایی که در این جلسه توسط همکاران ایشان ارائه خواهد شد مرتبط با حوزههای کاری معاونتهای درمان، غذاودارو، آموزش و همچنین توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع است و نمایشگرهای (شاخصها) هر داشبورد نیز در تعامل و همکاری نزدیک با کارشناسان معاونت مربوطه تعریف گردیدهاند. معاون مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه سخنان خود را با استمداد از دکتر رحیمنیا برای حمایت از تشکیل کمیتههای پایش داشبوردها به پایان برد.
در ادامه این بخش از همایش نیز کارشناسان گروه تحقیق و توسعه فناوری اطلاعات دانشگاه به ترتیب ذیل به ارائه داشبوردهای مدیریتی حوزههای مختلف پرداختند:
1. خانم مهندس شاهعلی: داشبوردهای تریاژ و درآمد
2. خانم مهندس خطیر: داشبورد سپاس
3. خانم مهندس نصیرینژاد: داشبورد آموزش
4. خانم مهندس وحدتحسینی: داشبورد دارو و لوازم
5. خانم مهندس صباغیان: داشبوردهای آزمایشگاه و آمار بیمارستانی
در جمعبندی مباحث مطروحه طی این دستورکار، دکتر رحیمنیا مدیر برنامهریزی منابع مالی، بودجه و پایش عملکرد دانشگاه را مکلف نمود در اسرع وقت کمیته بهرهوری دانشگاه را به عنوان مرجع ارزیابی شاخصها تشکیل و در آن، داشبوردهای موضعی و زیرین مورد نیاز واحدهای محیطی تدبیر گردد تا واحدهای محیطی بر اساس آنچه داشبوردهای مورد اشاره ارائه میکنند برنامههای لازم برای اصلاح فرآیندهای ثبت اطلاعات در سامانههای مختلف همچون سامانههای اطلاعات بیمارستانی، سیپاد و ... را طراحی و اجرا نمایند.
تهیه کننده: احسان رزاقی نائینی
ارسال نظر