گزارش نشست هیأت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران
ارائه داشبوردهای مدیریتی؛ گامی دیگر در جهت بهبود خدمات درمانی بیمارستانها
در نشست هیأت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گزارشی از مسیر یکپارچهسازی اطلاعات سامانههای بیمارستانی ارائه شد که منجر به تدوین 45 داشبورد مدیریتی گردید. این داشبوردها امکانات جدیدی برای نظارت دقیق و تصمیمگیری بهتر در اختیار مدیران بیمارستانها قرار میدهد.
به گزارش سینا رسانه مرکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست هیأت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران در تاریخ ۱۶ دی ۱۴۰۳، دکتر سید احمد رضایی، مدیر مرکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، گزارشی از مسیر یکپارچهسازی اطلاعات سامانههای بیمارستانی ارائه داد. این پروژه که منجر به تدوین داشبوردهای مدیریتی شده است، گامی مهم در تصمیمگیری مدیران و ارتقای کیفیت خدمات درمانی بهشمار میآید. دکتر رضایی با اشاره به چالشهای پراکندگی اطلاعات در گذشته، عنوان کرد که این پروژه با همکاری معاونت درمان، بیمارستانها و شرکت پیمانکار HIS (تیراژه) طی دو سال و نیم اخیر انجام شده است. اکنون دسترسی به گزارشها و شاخصهای متعدد بر مبنای اطلاعات بیمارستانی بهصورت جامع و استاندارد فراهم شده است. دکتر سید احمد رضائی از طراحی و بهرهبرداری از ۴۵ داشبورد مدیریتی خبر داد که شاخصههای کلیدی و آمارهای برخط را از جمله آمار تختهای بستری، تریاژها و آزمایشها، درآمد، رضایتسنجی بیماران، کارانه پرستاران و موارد متعدد دیگر را در اختیار مدیران قرار میدهد. داشبوردهای تخت و آزمایش ارجاعی نیز از جمله داشبوردهای ارائه شده بودند.
مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه افزود: «این داشبوردها با تعریف ۵۹۲ نقش کاربردی، امکان نظارت دقیق و تصمیمگیری و مداخلات برنامهریزی شده را فراهم کردهاند.» وی همچنین بر اهمیت آموزش کاربران برای استفاده مؤثر از سامانههای جدید تأکید و ابراز امیدواری کرد که این اقدام به بهبود فرآیندهای درمانی منجر شده، مورد بهره برداری مدیران و برنامه ریزان دانشگاه قرار گیرد.
در این جلسه، سرکار خانمها مهندس صباغیان، مهندس شاهعلی، مهندس وحدت حسینی و مهندس خطیر، از کارشناسان گروه تحقیق و توسعه مرکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه که تلاش مؤثری در پیادهسازی داشبوردهای مدیریتی دانشگاه دارند، حضور داشتند که با توجه به محدودیت زمانی به صورت اجمالی نسبت به معرفی چهار داشبورد از مجموع داشبوردهای فعال اقدام شد. این داشبوردها با ارائه اطلاعات دقیق و جامع، به مدیران بیمارستانها امکان میدهند تا نظارت بهتری بر عملکرد و کیفیت خدمات درمانی داشته باشند و تصمیمگیریهای مؤثرتری را انجام دهند. در پایان جلسه، شناسه کاربری و گذرواژه به صورت محرمانه در اختیار روسا و مدیران بیمارستانهای حاضر قرار گرفت. به دلیل اهمیت موضوع، تصمیم گرفته شد که در جلسهای جداگانه با حضور همه روسای بیمارستانها، داشبوردهای مدیریتی بهطور کامل معرفی شوند.
ارسال نظر